Des 232010
 

Diu la llegenda (no tinc clar si és real o no) que al Palacio del Pardo, residència del dictador Franco, sempre hi havia un llum encès, al seu despatx, per simbolitzar la seva permanent atenció als afers d’Espanya.  Sembla que el mateix passava a la Sala del Mapamundo del Palazzo Venezia, residència de Mussolini.  Els que teniu una certa edat sabeu que em refereixo a allò que es coneixia com a lucecita del Pardo.

Aquesta imatge m’ha vingut al cap, qui sap per què, quan he sabut que el dia 22 de desembre se celebraria una nova reunió del Govern de la Generalitat.  M’ha resultat curiosa aquesta convocatòria quan el debat d’investidura del nou president toca a la seva fi (de fet, si algun dels grups del Govern en funcions hagués volgut, Mas ja seria president, a hores d’ara) i quan som a punt de tancar l’any.

És ben cert que el Govern ho és, ni que sigui en funcions, fins que no prengui possessió el nou, però em costa imaginar quines qüestions són tan urgents que no poden esperar uns dies, ara mateix.  Potser s’han volgut trobar per acomiadar-se o per desitjar bones festes, qui ho sap. Per seguir la rifa de Nadal plegats segur que no era, no cal patir.

No em puc imaginar una mena de "fanalet de Sant Jaume" (de la Plaça de Sant Jaume). Tot i que potser hem anat justets de llum(s) per veure l’ofensiva judicial contra l’autogovern que tot just acaba de començar.

 

css.php