Des 182010
 

Que trist que a aquestes alçades encara sigui notícia de titular el fet que una dona accedeixi a un lloc especialment rellevant.  Em refereixo, com podeu imaginar, al nomenament de Núria de Gispert com a presidenta del Parlament de Catalunya.

A més, el segon titular de la major part de les informacions que han aparegut aquests dies assenyalen que, per primer cop, el Parlament serà forá paritari:  41% dones i 59% homes.  Ah!, bo de saber-ho.

Es veu que ser dona i tenir presència pública, més enllà de l’univers de la premsa rosa, encara no només és notícia, sinó que mereix titulars ben destacats. Llastimós.

Quant hem d’avançar, encara, i no només a nivell legal i institucional, sinó, sobretot, a nivell social, per arribar a la igualtat de gènere.

De moment, felicitem la nova presidenta del Parlament, i que tingui molta sort en una legislatura que es dibuixa tan complicada com apassionant.

Mentrestant, a Catalunya moria la catorzena dona d’aquest any assassinada per la seva parella "sentimental".  L’atzar, de vegades, presenta macabres coincidències.

 

css.php