Jun 272011
 

El triomf general del PP a les passades eleccions comença a dibuixar com serà el futur a Espanya si, tal com es preveu, guanya les properes eleccions estatals.

Maria Dolores de Cospedal, un dels actius més importants, ara mateix (i segurament en el futur), del PP, ens dóna un parell de pistes de per on poden anar les coses a partir d’ara:  Retrocés del poder autonòmic per retorn de competències a l’Estat i recuperació del protagonisme de les festivitats religioses, amb la seva estètica més casposa, ben pròpia d’un nacional catolicisme que torna, sense anar més lluny.

Si mirem cap a les Balears, on també governa ja el PP, només cal pensar en la supressió de la Direcció General de Política Lingüística i en la dispersió de les seves competències. Gran política lingüística, i molt respectuosa, sobretot.

El cas valencià, ja és paradigmàtic si parlem d’involucionisme, amb propostes tan democràtiques com prohibir les emissions de TV3 o eliminar progressivament i implacable l’ensenyament en català.

I podríem seguir repassant governs autonòmic, però crec que potser ni cal.

És a dir, que ja ens podem preparar per assistir a un autèntic viatge a cap lloc i a un claríssim retrocés en el temps si, com tot sembla indicar, el PP aconseguix la majoria absoluta a les properes eleccions estatals.  Objectiu:  la unitat d’Espanya.  Això sí, per culpa de la crisi i per racionalitzar la despesa (només faltaria).

I des de Catalunya, què farem?  Molt em temo que no gran cosa més que perdre’ns enmig de baralles inútils entre partits i dins dels partits, jugar a veure qui és més defensor de les polítiques socials (no sé quines) i esgarrapar quatre duros de Madrid, si encara ens necessiten per res.

Mala, molt mala, peça al teler.

 

css.php