Jun 052011
 

Que la monarquia a Espanya és poc menys que sagrada, intocable i perfecta en tot moment, és una cosa coneguda per tothom des de fa molts anys.  Però ara sabem que, per adaptar-se als nous temps, imagino, se suma al costum de limitar l’accés dels periodistes, a l’estil dels polítics més mediocres que organitzen rodes de premsa sense torn de preguntes (deu ser cosa del culte a la imatge immaculada dels alts dignataris…).

Arran d’unes imatges en què el rei apreixia notòriament enfadat amb un periodista que va tenir la gosadia de demanar-li pel seu estat de salut, la Casa Reial ha tirat pel dret i prohibeix l’accés als redactors en actes on només es permetrà la presència de gràfics.  Ras i curt:  fotos i vídeo sí, i una imatge ben polida i impecable, però això de preguntar coses, de cap manera, no fos cas que alguna incomodés sa majestat.

Què se n’ha fet d’aquell rei campechano que tant ens han repetit?  Potser és que, finalment, el temps posa les coses a lloc, la realitat sempre acaba sortint i la cabra tira al monte que la va engendrar i la va fer cabra.

Ja som, gràcies a la Zarzuela, una mica menys lliures i una mica menys democràtics. Però no patiu, que seguirem bavejant amb les fotos de la il.lustre família, amb el seu patriarca al capdavant.

css.php