Jun 022011
 

Finalment ha arribat el projecte de pressupostos de la Generalitat.  Aquests són els primers pressupostos que suposen una retallada.  I això és molt greu, i molt simptomàtic alhora.

Podem pensar que vivim un moment d’estalvi, que cal ajustar al mínim la despesa, que cal optimitzar recursos, i bla, bla, bla… però la realitat és que aquest any serem més pobres que l’any passat. Aquest any viurem pitjor que el passat.

Fins ara havíem sentit dir que aquesta generació viurà pitjor que la dels seus pares i que això era un retrocés social molt important.  Ara ja ho podem afirmar.  Hi ha uns pressupostos del Govern que ho deixen clar.

Personalment, no puc reprimir la meva més profunda indignació:  indignació per governs anteriors que ens han dut on som mentint i amagant la realitat (recordeu que a finals de 2010 el conseller Castells i la vicepresidenta Salgado proclamaven als quatre vents que els comptes de la Generalitat quadraven sense problemes?  Doncs es veu que no, i Madrid encara vol més retallades).  Indignació perquè estem fent les coses tan malament que no ja els nostres fills, nosaltres mateixos, avui mateix, ja vivim pitjor que ahir.  Indignació, sobretot, perquè aquestes retallades i aquestes reduccions pressupostàries només es veuen a Catalunya, i dubto molt que els comptes públics d’altres territoris puguin presentar resultats gaire més positius, ni que s’hi apliquin mesures tan contundents.

És urgent plantejar canvis estructurals significatius, perquè em resulta indigne que un govern assumeixi sense rubor que el nostre país posa la marxa enrere, pel que fa a la riquesa i la qualitat de vida dels seus ciutadans, i no passi res.  I que no es plantegin canvis més enllà de reduir el pressupost.

Alguna cosa molt important s’ha trencat de manera irremeiable en l’evolució històrica del país, si anem enrere.

css.php