Jun 242011
 

Es veu que el Congrés dels Diputats està preparant un catàleg de normes de vestimenta per garantir al correcció i el respecte de les persones que visiten la magna cambra.

De fet, confondre respecte amb observança de determinats formalismes és una pràctica habitual en aquelles persones més preopcupades per la seva imatge que per les seves accions, i imposar determinades formes de vestir a determinats espais, més enllà de les estríctament necessàries per garantir unes adequades condicions sanitàries, em sembla un comportament clarament retrògrad i, fins i tot, bastant hipòcrita.

És el que hi ha.  Què es pot esperar d’un personatge com l’actual president de la cambra, tan pintoresc que sembla que ha trobat la inspiració per al seu futur catàleg de bones maneres en el vestir en les normes que regeixen a les esglésies?  No podia ser d’altra manera, ben mirat.  Sigui com sigui, he de dir que mai he tingut cap problema per entrar amb xancles o amb bermudes a cap església o catedral del món mundial.

Però ja se sap, el Congrés dels Diputats està per sobre de qualsevol altra institució, perquè allà es decideix el futur i les condicions de vida o de missèria de milions de persones, o sobre el futur dels nostres fills.  Això sí, sense despentinar-se, ben vestits, ben polits i ben perfumats.

Miri senyor Bono, ja sé que la seva forma d’estiuejar i la meva no tenen absolutament res a veure, però li puc ben assegurar que, quan faig turisme, no acostumo a portar les sabates, la xaqueta i la corbata -ni ganes-, i mai no he tingut cap problema arreu.  Però no pateixi, que no tinc cap intenció d’acostar-me al seu baluard de la decència, no fos cas que profani alguna cosa sagrada.

De tota manera, li asseguro que el respecte no es guanya d’aquesta forma.  El respecte es guanya, no s’imposa, i cal fer-se’n mereixedor.

css.php