Jun 102011
 

Els futurs pressupostos de la Generalitat, per primer cop a la història, són més petits que els anteriors.  Un esforç econòmic sense precedents que, finalment, sembla que algú reconeix.

Dubto molt que els pressupostos de l’Estat comportin un exercici de contenció tan clar (algú es pot imaginar l’Estat reduint els seus pressupostos?  Jo no).  I encara ho dubto més dels comptes públics de determinades comunitats de les quals, a poc a poc, anem sabent que tenen uns deutes brutals (València amb els proveïdors sanitaris) o que encara s’embranquen en projectes que havien de finançar-se amb capital privat, com la F1, també a València, que ja no saben com treure-se-la de sobre per ruïnosa (més de 100 milions d’euros cada any).

Per la seva banda, el govern de Madrid no té cap mirament a exigir a Catalunya, només a Catalunya, de fet, un aprimament pressupostari encara més gran, sota tota mena d’amenaces.

I jo en pregunto:  On són els exercicis reals de contenció?  Nosaltres ho sabem:  a Catalunya. I de moment, enlloc més.  Qui és, doncs el culpable de l’endeutament espanyol?  Nosaltres?

Cada dia és més cansat i més car seguir sent súbdits del Regne d’Espanya.

css.php