Jun 142011
 

Les darreres eleccions municipals han fet que les CUP puguin arribar a tenir alcaldes a quatre municipis catalans.

El fenomen CUP és molt interessant, i més encara en un moment de desafecció política cap als partits tradicionals i de creixement d’una demanda cada cop més forta de reorientar la democràcia cap una realitat de base àmplia.

Caldrà seguir el treball de les CUP en aquestes localitats perquè són l’espai on es podrà valorar realment la viabilitat d’un projecte polític que vol transformar les coses i que, a priori, pot sintonitzar prou bé amb els valor que es revindiquen des de diferents sector, com ara els col.lectius d’indignats o un independentisme amb cada cop més força i menys presència institucional.

Vivim temps de crisi econòmica greu, i això ho fa tot difícil i estrany, però també vivim temps de transformació de la nostra societat i de la manera com s’organitza per autogovernar-se.  I això és apassionant.

Caldrà veure com va evolucionant el país els pròxims anys.  Potser tot plegat serà només una il.lusió que no es materialitzarà en res, però potser serà alguna cosa molt més transcendent.

css.php