Des 272012
 

La nit de Nadal, a casa, vam tancar la tele així que es va anunciar el missatge del Rei d’Espanya.  La veritat és que m’importa ben poc què pugui dir aquest home, perquè dubto molt que cap de les seves paraules em pugui fer el més mínim servei.

Tampoc no he tingut cap curiositat per recuperar el seu missatge a Internet, perquè com que les imatges acostumen a dir molt més que les paraules, em quedo només amb tres elements visuals que, penso jo, transmeten el contingut autèntic d’allò que volia dir, molt més enllà dels mots que fes servir:

1.  El més significatiu:  el retrat de Felip V (el del 1714), a la seva esquena.

2.  A la seva esquerra, un neixement perfectament adaptat a les darreres opinions papals:  sense mula ni bou.

3.  A la seva dreta, les banderes d’Espanya i d’Europa, amb un plegament  que deixava molt més visible l’espanyola i el seu escut.

Cal dir res?  Jo crec que no:  la confiança en el poder històric de la força per mantenir la unitat de la pàtria, l’obediència absoluta als missatges vaticans i la idea d’Espanya per davant de la d’Europa.

N’hi hauria més coses a comentar, com ara la taula amb papers (estil taula de funcionari de tota la vida), els llibres amuntegats, o la postura del monarca, però francament, em fa mandra i ja hi haurà qui s’hi dediqui.

I és que sobren les paraules.  Un any més, se les hauria pogut estalviar.

css.php