Feb 252011
 

No m’agrada ser pessimista, però no puc ser altra cosa davant el plantejament que ha fet el portaveu del Govern, Francesc Homs, en el sentit que el que ens cal és un finançament al marge de la LOFCA i en base als nostres drets històrics.

La sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut ve a dir que els nostres drets com a "nacionalitat", que no "nació", emanen de la Constitució de 1978 i d’una mena d’autoproclamació del Parlament de Catalunya.  És a dir, que Catalunya no té història, ni drets, fora de la Constitució Espanyola.  Perfecte.  Un passat de 1.000 anys esborrat de cop.

D’altra banda, ja sabem com acaben totes les revisions del sistema de finançament:  regalant a Espanya el 10% del PIB català, i en el marc d’un "cafè per a tothom" batejat amb el nom de LOFCA ("tallat" devia semblar massa evident).

És molt perillos, políticament i socialment parlant, generar espectatives que no arribaran enlloc.  I molt em temo que el Govern ens està generant una de nova, condemnada a estavellar-se contra la immutabilitat del poder polític espanyol, amb el sentiment de fatalisme i derrota col.lectiva que això sempre comporta.

Malament comencem.  I tant de bo m’equivoqui.

css.php