Feb 042011
 

Fa quatre dies, el ministre Blanco, va proclamar amb tota contudència el suport del Govern d’Espanya a l’eix ferroviari mediterrani.  Oh!  gran notícia!

De tota manera, si passem de les declaracions a la realitat, comprovem que l’única connexió ferroviària amb França és la que unirà Madrid amb Burdeus, via Osca.  Aquesta sí que està pressupostada per Espanya i la UE i a punt de començar a ser licitada.

Un cop més, el Govern del qual forma part el ministre Blanco menteix.  El corredor mediterrani no és cap de les seves prioritats ni hi ha cap voluntat de tirar-lo endavant aviat.  Sí que és prioritari, però, un corredor improductiu i gens rendible que els ha de permetre esgarrapar vots de les comunitats que travessarà, alhora que contribuirà, ben segur, a vertebrar una Espanya encara més absurda i centralista.

Algú encara pot dubtar que ens prenen el pèl, que les prioritats del PP i del PSOE són exacatament les mateixes, i que passen per emprobrir i aïllar Catalunya, sigui com sigui, en nom de la unitat d’Espanya i de la capitalitat de Madrid?

css.php