Feb 132011
 

Els catalans sabem molt d’acusacions de barrejar política i esport, sobretot a propòsit de la demanda gairebé eterna de les seleccions catalanes.  De fet, ens hem hagut de sentir de tot, al llarg dels anys, i tot plegat per arribar a la conclusió, segons els nous reponsables de casa nostra, que aquest és un cas perdut (serà aquí, perquè ben bé que hi seleccions a Gal.les, Escòcia, Irlanda… i no són estats).

Però vet aquí que apareix el president Zapatero i s’erigeix en jutge del cas del pressumpte dopatge del ciclista Contador, tot sentenciant, amb absoluta tranquilitat que la sanció no té base jurídica.  Fantàstic.

Que les vares de mesurar a Espanya i a Catalunya són molt diferents, ja ho sabem fa dies.  Que el que en el nostre cas és politització de l’esport, en el seu és la lògica defensa dels interessos nacionals, també.  Però el tomb de clau que ens faltava era veure el president d’Espanya dictant la seva particular sentència en un cas de suposat dopatge, amb una clara voluntat de pressionar políticament el tribunal que ha de prendre una decisió definitiva, sigui quina sigui -això tant li fa.  Algú s’imagina què podria passar si el predient Mas actués així amb un esportista català?

Doncs això.  A veure qui és qui barreja política i esport, realment. O si voleu, qui és qui barreja política i actuació judicial.  Res de nou, de fet.

css.php