Feb 022011
 

Em resulta francament trist veure el president del meu país, en viatge oficial, volant en classe turista.  També és cert que no és el primer cas.  En un viatge oficial a Portugal, l’aleshores president Montilla també va fer servir un vol econòmic, en senyal d’austeritat. Sembla que determinades actituds no entenen de partits.

En política, com en tot en aquesta vida, els gestos són molt importants i, en aquest sentit, escollir un mitjà de tansport aeri de baix cost, en temps de crisi, es pot interpretar com una mesura d’estalvi exemplificadora.  Tanmateix, em plantejo si no estem, amb aquests tipus d’accions, minimitzant la càrrega simbòlica i de dignitat institucional que la presidència de la Generalitat mereix.

De fet, em costa molt imaginar una actuació similar per part de qualsevol cap de govern de qualsevol país civilitzat on, el respecte a les institucions pròpies se situa per sobre de contingències puntuals.  Cal estalviar, això no ho discuteix ningú, però per reduir el dèficit de la Generalitat no crec que calgui reduir també la imatge institucional del seu president. 

Ah!, per cert, com és que el portaveu parlamentari de CiU coneix tan bé la situació de les finances de la Generalitat si no és al Govern?  Si us plau, una Generalitat low cost no.  Això sí que, ara, no ens ho podem permetre.

css.php