Set 272012
 

Els catalans, al llarg del temps, ens hem anat immunitzant contra tota mena d’acusacions de promoure una superioritat o, si més no, una identitat diferencial de tipus ètnic o, fins i tot racial.

També ens hem anat immunitzant contra la distorsió del concepte “identitat” o “identitari” amb el significat totalment pejoratiu amb què habitualment es fa servir des d’Espanya.

Dit això, i ja que massa sovint som objecte de tota mena d’acusacions injustificades i tendencioses, vull remarcar les paraules del màxim responsable del PSOE d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara (i expresident d’aquella comunitat) en el sentit que arribats a una hipotètica Catalunya independent, s’haurien de “retornar” els 150.000 emigrants extremenys que van venir  a Catalunya i també els seus fills i nets que, segons ell, els havien estat “sustrets”.

Francament, davant d’aquestes declaracions, a mig camí entre la ignorància, l’estupidesa i l’odi, només puc que reproduir les paraules d’una de les persones que han replicat Fernández Vara a través de Nació Digital (no es pot fer al propi lloc on es va publicar el comentari, perquè no és accessible, a hores d’ara):  ” Sr. Fernández Vara. Soy hijo de Extremadura (de Mérida) y soy vecino de Santa Coloma de Gramanet. Y quiero decirle que por mucho que diga, no voy a moverme de este maravilloso pais que es Cataluña. Usted y los demás señoritos de Extremadura ya me echaron una vez de mi tierra junto con mis padres y no pienso volver. Estoy muy bien integrado aquí. He aprendido catalán y mis dos hijas son votantes de Lopez Tena, o sea que imagínese.

Qui és qui utilitza l’origen geogràfic com a argument diferenciador i separador?  I el que és pitjor, Fernández Vara està demanant una deportació massiva d’uns ciutadans als quals fa veure que defensa?  O potser considera les persones actius o mercaderies que es poden moure a voluntat?

Que en sentirem d’animalades a partir d’ara…

css.php