Set 132012
 

I per a què la volen?  Imagino que una pregunta com aquesta (en espanyol, això sí) deu ser la que s’han fet les ments sàbies del PP i d’UPyD tot just abans de votar contra la iniciativa legislativa popular de la televisió sense fronteres.

I és clar, a veure qui és capaç d’explicar a aquesta gent un parell de coses:

– La primera:  que una iniciativa legislativa popular mereix un respecte.  Bé, el mereix si donem per suposat que parlem d’un país democràtic que creu en la sobirania popular (allò que diu la Constitució i bla, bla, bla…).  Però és evident que suposar això és massa suposar.

– La segona:  que el català és una llengua que prou feines té per sobreviure, al Regne d’Espanya, i que el mínim que es pot demanar és que els diferents territoris que el parlen puguin compartir l’espai televisiu, si més no per allò de rendibilitzar inversions i tot plegat.  Ah, no!, calla, que aquests que voten en contra són els que diuen que hi ha el català, el valencià, la llengua aragonesa que es parla a la franja oriental, i que són llengües diferents i tot això.

Si no fos pel mal democràtic i pel mal lingüístic que fan aquests comportaments, em faria un fart de riure davant l’estupidesa que demostren aquests il.lustres diputats i diputades.  Però com que no em fan cap gràcia per tot el que tenen de voluntat genocida en matèria cultural i lingüística, només puc que refermar-me en la meva convicció que no tenim res a veure amb aquesta gent, i que com més aviat els perdem de vista, molt millor.

Descansi en pau aquesta iniciativa popular, i que en facin unn bon epitafi les televisions espanyoles, que aquestes sí que deuen tenir dret a existir.  I és que mentre nosaltres ens manifestàvem per la independència, ells aniquilaven, una mica més, la nostra llengua.

css.php