Gen 152011
 

L’expresident José Maria Aznar ha tornat a parlar, en la seva línia habitual, però amb una claredat que no admet matissos:  quan governi el PP s’ha de retallar el sistema autonòmic, perquè és insostenible econòmicament.

Fa dies que la cosa va cap a aquí, i que l’involucionisme espanyol no fa més que avançar cap a la unitat política.  I és que quan les coses es fan malament, acaben malament, i el muntatge de l’estat de les autonomies no va ser altra cosa que la manera de diluir les aspiracions sobiranistes de Catalunya i Euskadi, sota la tutela franquista i militar.  I es va fer malament, sense ganes i sense que ningú, realment, el vulgués.

Ara les cartes són a sobre de la taula.  L’Espanya profunda i real s’ha cansat i vol tornar a la unidad de los pueblos i gentes de España.  Em sembla perfecte.  Que s’unifiquin tant com vulguin.  Nosaltres fotem el camp.

Això no té marxa enrere:  ni la reunificació d’Espanya, que acabarà plantejant-se en termes de reconquesta -i si no, al temps-, ni la independència de Catalunya i d’Euskadi.  Perquè els comptes, senyor Aznar, el que ja no aguanten més és l’expoli que pateix Catalunya, any rere any (60 milions d’euros diaris) i que ens va empobrint de manera inexorable.

Ah!, i per si algú tenia dubtes, les autonomies només es poden retallar eliminant-hi les institucions d’autogovern (el Parlament i el Govern), perquè l’estructura administrativa serà la mateixa, encara que tornem a mitjans del segle passat i es posi al servei del poder de Madrid. Així és que no serveix l’argument econòmic, quan el que es vol realment és la unificació política.

css.php