Gen 112011
 

Set formacions polítiques amb representació al Congrés dels Diputats van presentar fa pocs dies una proposició de reforma del reglament de la cambra per tal que el català s’hi pugui utilitzar.

Em temo que no sóc fatalista si vaticino que la proposició no tirarà endavant i que l’espanyol seguirà sent l’única llengua permesa.  I és que Espanya i les seves institucions són així:  si ja tenen una lengua común per què necessiten complicar-se la vida? Anem-nos fent a la idea que és una guerra perduda, aquesta de portar el multilingüisme a Espanya.

Altra cosa és que es reconegui i es toleri l’existència d’altres llengües "cooficials", sempre que es mantinguin -naturalment en segon terme- dins els límits territorials de la reserva autonòmica corresponent.

Cal agrair l’esforç dels diputats que any rere any han tingut el valor de deixar-se les banyes contra la paret madrilenya, però potser ja és el moment d’assumir la realitat, d’oblidar-nos d’allò que és impossible i de concentrar totes les energies a casa, per aconseguir que sigui més nostra, més autosuficient i amb el català realment present, que també ens pinten bastos, a domicili.

I és que com va dir l’il.lustre matador Rafael Gómez Ortega "El Gallo""Lo que no pué ser, no pué ser y además es imposible".  Per cert, el tal Gallo, quan li van explicar, en referència a Ortega i Gasset, que els filòsofs es dediquen a pensar, va respondre:  "hay gente pa to"

css.php