Gen 172019
 

Això és un no parar. Accepto pop com a animal de companyia i independència judicial com a cosa certa, ja posats. Però el que ja em costa més de pair és la idea d’independència policial. Perquè, havíem quedat que els cossos policials depenen del Govern, oi? Per tant, que obeeixen ordres d’alts càrrecs polítics. Si això és així, qui hi ha al darrere de les detencions d’ahir?

Que la policia practiqui “detencions tècniques” (tots sabem que l’adjectiu “tècnic” sempre vol dir “és que no t’ho vull explicar”: raons tècniques, problemes tècnics…) sense ordre judicial, sense posar, per tant, els detinguts a disposició de cap jutge, amb algun comandament que afirma que l’ordre és seva encara que no té gaires arguments sòlids que justifiquin l’acció, i que entre els detinguts hi hagi fotoperiodistes, alcaldes, algú que estava fent classe mentre passaven els fets pels quals se’l detenen, o un nebot del president, més aviat ens fa pensar en una acció d’escarment general, que en alguna cosa que tingui res a veure amb la justícia.

El cert és que si els policies ahir van actuar sota el seu criteri, el Govern Sánchez té un problema. Però si van seguir instruccions polítiques per causar aquesta sensació de terror generalitzat per la impunitat amb què poden arribar a actuar, encara més. Perquè, com en direm de qui causa terror entre la població? I si al darrere té l’aparell polític d’un estat? Doncs això.

No estaria de més sentir alguna veu dels responsables polítics de la policia mirant d’aclarir els fets. De moment, silenci. I ja sabem que, qui calla, atorga. I mentre la política calla, la policia se n’ocupa, de la política.

css.php