Nov 082014
 

Demà, votarem.  I si voleu que us digui la veritat, a banda de la importància del fet en ell mateix, sobretot després que el govern de Madrid, a cop d’impugnació i amb la complicitat del Tribunal Constitucional, l’hagi legitimat fins a nivells inicialment impensables, el que em fa més il.lusió és veure que serà una jornada on cadascú farà el seu paper.

D’una banda, el Govern l’ha fet possible i garantirà que es faci en condicions.  D’una altra, el voluntaris faran les funcions que tradicionalment fan els responsables de les meses (en aquesta ocasió, de grat i no per força).  D’altra, uns funcionaris també voluntaris garantiran espais oberts al públic on es pugui votar.  Pel seu costat, els partits (qui més qui menys i malgrat alguns dubtes que ben bé ens haurien hagut d’estalviar) han sabut contribuir a tirar endavant tot plegat.  I finalment -i ara ja, sobretot-, centenars de milers de ciutadans (molts centenars, n’estic segur) votarem, amb el posat i la voluntat de qualsevol altra votació, però amb el gest d’orgull de saber que aquesta ha tirat endavant contra tota mena d’agressions, i que això ha estat possible perquè entre tots, cadascú des del seu lloc i des de les seves possibilitats, hem volgut que fos una realitat.

Demà votarem.  I això és el que importa.  Demà s’hauran de mossegar la llengua tots aquells que han jurat i perjurat que no votaríem.  Demà guanyaran la llibertat i la democràcia.  I si volem, demà guanyarà el nostre país, i farem un pas ja irreversible cap a la independència.  Ara no valen excuses.  Només depèn de nosaltres, del nostre gest a les urnes.

Sort que això de demà només és una costellada.  O potser no?

Nov 082014
 

És moneda d’ús corrent la lletania que afirma que els mitjans de comunicació catalans manipulen la societat i impedeixen la pluralitat de pensament i d’expressió.  Per contra, la segona estrofa de la mateixa cantilena afirma que la pluralitat és patrimoni dels mitjans espanyols.

Però ves per on que només cal que aparegui un estudi que, senzillament, es dediqui a comptar tertulians i opinadors, i aquest castell de cartes (i de mentides) s’ensorra.  De passada, aquest mateix estudi deixa clar que si en algun lloc hi ha pluralitat d’opinions expressades a mitjans públics és, justament, a Catalunya.

Agafem una setmana qualsevol, mirem els programes d’opinió, comptem les persones que hi intervenen en funció del seu pensament polític i ja ho tenim:  una radiografia perfecta.  I és que no hi ha res que pugui resistir la força dels números.

Tot sovint la veritat, per damunt de les opinions benintencionades (o malintencionades), només pot aforar comptant.  I això justament és el que volem fer nosaltres diumenge:  comptar-nos.  I fer-ho amb la pulcritud científica dels números.

Nov 082014
 

Diuen que Podemos podria guanyar unes eleccions espanyoles.  I a qui li pot estranyar, amb el paperot que fan els grans partits espanyols?

Ja sabem que les enquestes i als auguris polítics en general tot sovint tenen el mal costum d’errar en les seves prediccions.  De tota manera, en aquest cas, hi ha un detall que em fa pensar que podrien anar molt ben encaminades.  I és que aquesta formació que apunta al triomf electoral, com és va, més contrària a una hipotètica Catalunya independent es mostra.

Ja sabem que no hi ha partit que aspiri a governar Espanya que es pugui permetre la més mínima ambigüitat sobre la indissoluble unitat de la pàtria, i així que van passant els mesos, Podemos fa bona aquesta sentència.

Per tant, si jo fos dirigent del PP o del PSOE començaria a pensar molt seriosament en anar fent les maletes o en oblidar-me de fer-les, segons es miri des de Moncloa estant o no.  Però com que sóc català, el pensament que em ve al cap és que si volem tenir un futur lliure, més val que anem tirant pel dret, perquè ni ara ni en la propera legislatura, com a mínim, no cal que esperem res de Madrid.

En resum:  que Pablo Iglesies arribi a president d’Espanya, és cada dia més provable.  Que això ens pugui arribar a ajudar en el nostre procés cap a l’estat propi, cada dia és més segur que no.

 

 

 

css.php