Des 142015
 

En política, la mentida és tot un argument electoral de primeríssim ordre.  Això ja ho sabem i ja ho tenim, fins i tot, assumit.  De tota manera, hi ha formacions que històricament han demostrat una absoluta manca d’escrúpols a l’hora de mentir, per tal d’esgarrapar els vots que els permetin perpetuar-se al poder.  Aquest és el cas, per exemple, del PP (o els del famós apoyaré, per si cal un altre exemple), que va intentar mentir amb els atemptats d’Atocha, fa uns anys, tot i que amb tant poca traça que un parell de dies van ser més que suficients per girar una expectativa electoral clara, i que ara ho intenta repetir amb l’atemptat a l’ambaixada espanyola a Kabul.

Van arribant relats de persones que van viure en primera persona aquest atemptat i va quedant en evidència el candidat a repetir com a president, Mariano Rajoy, que des del primer moment va intentar fer allò que tant li agrada: treure ferro a les coses que li resulten incòmodes i fer com si no anessin amb ell.  De tota manera, en hores, aquesta actitud es va haver de rectificar, per part del govern en funcions, perquè no es podia seguir negant l’evidència.  I tal i com van passant més hores i van arribant més notícies, més clara es fa la incompetència, o la ineptitud, fins i tot per mentir, del que vol ser de nou president.

Sí, va haver un atac a una ambaixada espanyola.  I negar-ho és estúpid, tan estúpid com anar mirant de guanyar temps abans de donar suport a les forces occidentals en guerra a Síria -cosa que veurem passades les eleccions- o com intentar fer com si no passés res.  Ara que, ben mirat, els morts, en aquesta ocasió, van ser un parell de policies que es troben a molta distància i sense imatges -si més no de moment-, no una pila de ciutadans amb les televisions connectades permanentment.  Aquesta, de fet, és la gran diferència amb els trens d’Atocha.  Aquesta i que ara no poden cridar als quatre vents que ha estat ETA.  La resta, el mateix que ja coneixem: la mentida com a argument electoral.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php