Mai 152013
 

Quan ja ens pensàvem que ho havíem vist i llegit tot, sempre hi ha una nova bestiesa que ens demostra que l’estupidesa humana, disfressada de no vull ni imaginar quin tipus de pensament científic.

La darrera mostra és aquest imprescindible article, apadrinat per lInstituto Juan de Mariana, vinculat a determinats sectors conservadors, propers a Esperanza Aguirre i la seva òrbita ideològica, sense anar més lluny.

“Vot censitari”, vet aquí un nou concepte que ajudarà a fer-nos una mica més democràtics.  Vot censitari és el contrari del vot universal.  Vot censitari vol dir que només puguin votar els homes, o els blancs, o els caps de família o, com es proposa en aquest article, qui pugui comprar el seu dret a votar.  Només aquells que són superiors a la resta, al capdavall.

No hi ha dubte que potser seria una bona manera de finançar l’estat.  Segur que hi hauria referèndums cada setmana, i també segur que sempre acabarien guanyant els mateixos, aquells que segons l’article han de gaudir del dret de dirigir la societat.

Fa fàstic pensar que un institut suposadament dedicat a l’estudi sigui capaç de plantejar propostes com aquesta.  I parlo de fàstic,  no de sorpresa, perquè ja sabem de quin pal van aquests del “que se jodan“, els que sostenen que només avorten les dones sense estudis, o el que recomanen als aturats que resin per superar l’engoixa.

Això ja no és ni classisme.  És directament apologia de la dictadura dels rics i del trencament social en castes superiors i inferiors.  I ara de manera ben explícita.

Aquesta gent ja perd fins i tot les formes, perquè saben que gairebé no els cal ni dissimular.  Per cert, com se’n diu d’aquells que defensaven la superioratat d’uns sobre els altres per raó racial?  Segur que algun col.lega de l’articulista m’ho sabrà respondre.  I em sembla que la resposta no serà “liberals” precisament, sinó alguna paraula que darrerament se sent massa, i amb massa frivolitat.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php