Mai 162013
 

El nostre país, com tots de fet, també té els seus intocables, aquesta de símbols o de referents socials que han de fer sentir l’orgull de formar part d’una societat determinada.  Com que som un país petit, en tenim uns quants, no massa, però uns quants, i alguns han estat notícia els darrers dies.

El primer, El Celler de Can Roca perquè ha estat considerat el millor restaurant del món.  El segon, el Barça, que ha guanyat la lliga amb una superiortat més que manifesta.

De tota manera, tant l’un com l’altre també han estat subjectes de notícies paral.leles:

El Celler, pel seu “Somni“, una performance artística, visual, sonora i gastronòmica reservada a dotze comensals escollits.  En els temps que corren, quan els bancs dels aliments no donen l’abast, em resulta un tant inoportuna (no sé si una mica ofensiva i tot) aquesta exhibició culinària tan exclusiva, tan selecta i tan elitista i, sobretot, tan esbombada per tots els mitjans de comunicació.

El Barça, per la seva rua que, cada cop més (ja sé que no sóc el primer que ho diu) és una festa privada dels jugadors, en què es perd el pudor a determinats comportaments, davant les càmeres i al damunt d’un autocar.  No sé si aquesta celebració ben regada en cervesa és el millor model, tant de comportament propi i del que se suposa que són els valors de l’esport, com del model que molts nens veuen en els seus ídols.  Potser una major protagonisme de les jugadores que també han guanyat la lliga  i compartien rua (per part del club), i una mica més de consideració cap al públic que els volia aclamar (per part dels jugadors) hagués estat prou bé.

Ara que pinten canvis arreu, seria un bon moment per replantejar moltes coses, moltes actituds i moltes maneres de fer, per adequar-les millor a la realitat i evitar algun que altre grinyol perfectament prescindible, sense que ningú hagi de perdre per això cap dels seus valors ni cap dels seus mèrits.  Potser només és qüestió de estar al cas de no contribuir a fomentar distàncies innecessàries.

És el preu que s’ha de pagar si realment s’aspira a l’excel.lència.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php