Mai 142013
 

Tots hem hagut, algun cop, de fer front a la crua realitat, massa sovint obertament oposada a la nostra fantasia.  Crec que aquesta és una situació normal i gens perniciosa, a priori, perquè qui més qui menys sempre aspira a alguna cosa millor.

La política no és gens aliena a aquest contrast entre allò que volem i allò que és .  Però aquí, les coses es compliquen.  Sense anar més lluny:

– Fantasia:  reduir l’administració i les despeses innecessàries.  Realitat:  convocar 3.223 noves places de militars i guàrdies civils.

– Fantasia:  una consulta a Catalunya pactada amb Espanya.  Realitat: ni el propi partit hi dóna suport.

– Fantasia:  reclamar nous socis de govern capaços de fer front a la crisi.  Realitat:  la situació econòmica que està generant el PP.

– Fantasia:  criticar les delegacions exteriors de la Generalitat per cares.  Realitat:  la despesa del Ministeri d’Exteriors.

– Fantasia:  una justícia igual per a tothom.  Realitat:  diferències de tractament si, per exemple, et dius Millet, o Borbón.

I podríem seguir amb els brots verd, amb llums al fons del túnel, amb indicis clars de recuperació, amb els èxits de les retallades…

Fantasia, sempre fantasia, que intenta amagar la realitat.

Sembla que la classe política ha perdut definitivament aquell desig humà de millorar la realitat, ni que sigui en somnis (com fem el comú dels mortals) només per seguir justificant interessos ben concrets, o per no deixar el poder, ni que sigui servint-se de declaracions fantasioses.

Potser el problema és que, en política, la fantasia esdevé mentida.  I el més trist és que ens anem acostumant a les seves mentides.  Gairebé tant com a les nostres fantasies.  Deu ser qüestió de supervivència.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php