Mai 042013
 

Hi ha documents que haurien de tenir el caràcter de ser  de lectura obligatòria per part de tothom.  Un d’aquests documents és, sense cap mena de dubte, l’Anuari Mèdia.cat que cada any publiquen el Grup de Periodistes Ramon Barnils i l’observatori crític dels mitjans Mèdia.cat.

Aquest any, com ja és habitual, repassa quinze notícies clarament silenciades en els mitjans de comunicació.  Per tal que ens puguem fer una idea de per on van les coses, només cal repassar alguna de les entrades de l’índex:

  • 10.ooo milions de beneficis en plena crisi.  La meitat de les 40 empreses dels Països Catalans amb més guanys aprofiten la reforma laboral per fer acomiadaments, tot i els seus ingressos milionaris.
  • De Loitte triplica ingressos amb el govern de CiU.  L’empresa auditora ha guanyat contractes de la Generalitat per valor de41 milions d’euros des que va contractar David Madí, exassessor d’Artur Mas.
  • Dotze milions per a la seu fantasma de la televisió de Mallorca.  La desapareguda Ràdio i Televisió de Mallorca ha estat condemnada a pagar per una finca que no ha fet servir mai i que el 2006 va costar dos milions i mig d’euros.
  • El País Valencià, a la cua dels serveis socials.  L’Índex DEC, elaborat per l’Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials, situa el País Valencià com l’autonomia més endarrerida de l’Estat.

I així fins a 15 informacions silenciades que ara podem trobar a l’Anuari Mèdia.cat 2013.  Tot un exercici de transparència infomativa i una mirada crítica sobre el que ens serveixen cada dia els diferents mitjans de comunicació.  Molt apropiat quan ja no s’amaga la intenció guvernamental d’impedir la informació sobre determinades qüestions, i quan l’Estat Espanyol segueix en caiguda lliure pel que fa a llibertat de premsa, per més que els seus governants tinguin segrestada la paraula “llibertat” com a argument per a tota mena d’ingerències.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php