Abr 282012
 

Hi ha coincidències que semblen bromes de mal gust i que, per aquest motiu, fins i tot, poden arribar a produir distorsions. La darrera mostra l’he trobada en la celebració, avui, del Dia Internacional de la Seguretat i Salut en el Treball.

El tema és extraordinàriament seriós, perquè les xifres de sinistralitat laboral encara són massa greus, sobretot si pensem en les 77 persones que van perdre la vida a Catalunya el darrer any per aquest motiu, i en les seves famílies.  És doncs, molt positiu que institucions, sindicats i patronal s’adhereixin a aquesta diada internacional.

Potser és per això, per la gravetat de la matèria i per la necessitat de sumar esfoços, que sona a cruelment irònic parlar de “treball”, quan l’atur està disparat, de “salut”, quan les retallades amenacen la qualitat de vida de bona part de la població (especialment la més vulnerable) i de “seguretat”, quan la violència al carrer és tema de portada.  Aquest és el nostre pa de cada dia, i no el de cap diada especial, encara que aquí sembla impossible la suma de voluntats.

Està bé això dels “dies internacionals”, però encara estaria millor un autèntic projecte de seguretat, salut i treball (junts i per separat), però per més que miro, no el veig enlloc.  Aquest també és un risc greu per a la nostra societat i prou que en patim les conseqüències.  I aquest risc no hi ha goma que l’esborri, perquè està escrit a base de retallar els drets més elementals a la salut, al treball i a la seguretat.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php