Gen 242012
 

Fer país és, entre moltes altres coses, contribuir a projectar les formes d’expressió pròpies, tant si parlem de llengua, com de música, de cinema, de dansa, de teatre, de pintura, d’arquitectura…  arreu del món.  Només d’aquesta manera serem capaços d’aconseguir que se’ns reconegui com a territori amb identitat pròpia i amb una cultura sòlida i singular.

I ara resulta que, amb un govern que es proclama nacionalista, l’Institut Ramon Llull envia, per representar Catalunya a Europa, un grup de flamenc que canta en espanyol.  Fantàstic.  Suposo que deu ser allò de la multiculturalitat o de la capacitat de sumar i d’integrar, o potser un nou tribut a pagar per fer-nos simpàtics i amables a Espanya (missió imposible).  Qui ho sap…

Sigui com sigui, és molt difícil justificar aquesta tria, per molta qualitat que tinguin Las Migas en el seu estil, i, sobretot, explicar per què la representació de Catalunya no s’encarrega a qualsevol altra formació amb moltes més arrels en la cultura, en la sonoritat i en la idiosincràsia del país.  Però bé, això és el que hi ha i, molt més enllà de les proclames sobiranistes, cada cop més buides de contingut, allò que realment es fa parla per si sol, amb claredat meridiana.

Ara, a veure qui podrà sostenir que una nina vestida de flamenca o la bandera de tres franges amb el toro no són símbols que ens identifiquen i amb els quals ens projectem al món.  O potser és aquest l’objectiu?

De moment, ja sabem el concepte de cultura catalana que tenen el Llull i l’ICEC (per cert, calia canviar el nom d’Institut Català de les Indústries Culturals pel d’Institut Català de les Empreses Culturals, amb tot el que comporta i en els temps que corren?).  Caldrà estar atents a futures iniciatives.

  2 Responses to “Fer país?”

  1. Algú es pensa que els espanyols enviarien a un certàmen internacional un esbard dansaire, una cobla, castellers, diables… estem “idiotes” o què coi passa ?

    • El drama és que qui els envia és l’Institut Ramon Llull (no el Cervantes) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php