Gen 252012
 

Llegíem fa un parell de dies que Espanya s’oposa frontalment al referèndum d’independència d’Escòcia i que estaria intentant de torpedinar-lo tant com fos possible o, fins i tot, de vetar-lo.

I jo em demano:  on és la notícia?  Ja sabem que Espanya és absolutament contrària a qualsevol intent de segregació de la seva indissoluble unitat i aspira a què la resta d’estats, si més no europeus, facin el mateix, en un exercici d’adoctrinament centralista més que dubtós, pel que fa a qualitat democràtica.  Des d’aquesta perspectiva s’entén la seva ridícula postura de no reconèixer encara la independència de Kosovo.

La sort és que encara hi ha estats amb una mica més de sentit comú i dubto molt que Espanya pugui fer gran cosa massa efectiva per impedir aquest referèndum.  No tinc cap dubte que es farà, quan toqui, i que la Gran Bretanya acceptarà el resultat, sigui el que sigui.

L’argument espanyol és el de sempre:  la por a l’encomanament de la febrada segregadora a Catalunya i Euskadi.  Què trist és que a aquestes alçades de la pel.lícula encara es mantinguin uns principis tan anacrònics, perquè per més que cridin, la realitat és tossuda, i Kosovo seguirà sent independent, Escòcia podrà decidir el seu destí i nosaltres seguirem el camí que els nostres representants polítics, els que nosaltres votem, tinguin el valor, o la covardia, d’encarar.

En qualsevol cas, un nou ridícul d’Espanya en el posicionament davant d’Europa i del món (perquè en realitat no té cap poder ni cap capacitat real d’influència sobre el procés del referèndum d’Escòcia)  i una nova notícia que, de tan sabuda i esperable, ja no és ni notícia.

El meu menyspreu més absolut a tanta estupidesa.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php