Gen 192012
 

Lamentablement, ens estem acostumant a despertar, dia sí i dia gairebé també, amb alguna notícia sobre el mal ús que es pot arribar a fer del poder públic.  La darrera sorpresa, les irregularitats que la Sindicatura de Comptes ha detectat al Memorial Democràtic, durant l’època del conseller Saura.

De fet, no hi ha res de nou:  afavoriment d’interessos privats, segurament afins a les persones o a la formació que dirigeixen un determinat organisme, a partir d’obres, estudis, projectes… finançats amb recursos públics.  Ja sabem de què va la cosa.

El que fa una mica més escandalós aquest cas, si és possible graduar el nivell d’escàndol, és que l’organisme afectat sigui el Memorial Democràtic, amb tota la càrrega simbòlica que té i pel fet que les persones que el dirigien formessin part d’una formació política que tradicionalment ha fet bandera de l’honestedat i de tot tipus de valors cívics i morals.

Ja sabem que, de vegades, qui més es vanta d’una cosa acaba sent qui més mancat hi va. Aquest podria ser el cas..  I el més trist és que aquest abús de poder s’hagi fet en nom del respecte a milers de persones volgudament oblidades durant dècades. Tot val quan hi ha diners pel mig.

Només hem de confiar que la justícia faci el seu curs i que si hi ha hagut irregularitats en els procediments administratius per afavorir determinades persones, els resposables paguin amb la pena que correspongui. Aquest serà l’autèntic exercici democràtic i de restitució de la dignitat que determinats individus haurian llevat de les nostres institucions.

No és ara quan més corrupció hi ha, no en tinc abasolutament cap dubte, perquè hem viscut èpoques on el suborn era una autèntica taxa borocràtica, però sí quan més fàcil és que surti a la llum i es pugui perseguir, cosa que no passava quan no hi havia ni memòria, ni democràcia, ni possibilitats d’actuar contra els corruptes.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php