Gen 212012
 

Jo tinc (tenia) un compte obert a Megaupload.  No, no em dedico a penjar-hi pel.lis ni música.  El tenia per la senzilla raó que per correu electrònic no es poden enviar fitxers que superin una determinada quantitat de Mb -en general pocs-.  En uns temps en què el moviment de fitxers de tota mena és cada cop més freqüent i en què les dimensions d’aquests fitxers tendeix a ser cada dia més gran, la necessitat de disposar d’espais d’emmagatzemament a servidors accessibles des de qualsevol lloc del món amb una connexió a Internet és absoluta.

Molt em temo que hauré perdut tots els continguts -tots ells propis- que tenia al compte de Megaupload, igual com milers de persones que havien confiant en allò que es coneix com “emmagatzemament al núvol”.  De fet, tant em fa, perquè en el meu cas, tota aquesta informació també la tinc als meus discs durs i no hi ha res que no es pugui recuperar, però penso quanta gent haurà perdut realment informació valuosa, potser insubstituïble.

Un cop més l’administració nordamericana ha actuat amb la desproporció pròpia de la prepotència, al dictat dels interessos d’uns determinats grups de pressió i amb uns efectes molt difícils d’avaluar ara mateix, però segurament, prou greus per a molts usuaris.  D’altra banda, no hem d’oblidar que els continguts titllats d’il.legals que hi havia a Megaupload ja es poden trobar a multitud de servidors i a d’altres llocs de descàrrega, a servidors situants lluny dels Estats Units.  No com els absolutament propis (“legals” segons la seva terminologia)  com els meus, que em temo que s’han perdut per sempre.  És evident que la finalitat de l’acció no serveix per a res, a banda -a tot estirar-, de perseguir el propietari de Megaupload, perquè l’intercanvi de fitxers no s’atura, i els “efectes col.laterals” són enormes.  Per cert, aquesta és la manera de fer que aspira a aconseguir la tristament famosa Llei Sinde.

I és que encara segueix vigent aquella frase atribuïda a Simó de Montfort durant l’asalt a Bésiers, a principis del Segle XIII, quan va ordenar l’assassinat indiscriminat, a la foguera, de tota la població (càtars i no càtars):  “mateu-los a tots i Déu ja reconeixerà els seus”.  Obama de Montfort 2.0?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php