Gen 152012
 

L’estupidesa és una de les pitjors actituds que podem prendre davant de qualsevol situació, si el que volem és avançar i millorar, en l’àmbit que sigui.  Aquest principi crec que es pot aplicar tant a qualsevol activitat social, com professional, com personal, tot i que, per molt evident que pugui semblar, no sempre l’apliquem amb diligència.

Davant de qualsevol circumstància, de qualsevol problema, de qualsevol dubte o de qualsevol dificultat, sempre és millor actuar amb seny, amb criteri, amb actitud positiva, amb intel.ligència, la qual cosa no implica renunciar a un posicionament clar, radical fins i tot, per defensar la nostra postura, allò que volem aconseguir o allò que creiem.

Un exemple radicalment contrari a aquest principi és l’absoluta estupidesa que han demostrat els sindicats de mossos d’esquadra, i tots i cadascun dels mossos que hi donen suport, de comunicar-se entre ells i amb els ciutadans només en castellà, simplement per molestar els responsables d’Interior.  No sé si cal cap comentari més enllà de constatar com és de fàcil destruir una policia que volem realment nacional, al servei dels ciutadans, per esdevenir una policia que mensprea els drets de les persones i el país en general.  El mal ja està fet i pot ser que no tingui remei, per més que hagin fet marxa enrere.

I és que quan l’estupidesa regeix els nostres actes, i tots, a poc que fem memòria, en trobarem exemples personals, les coses no van gens bé.  Mirem de ser intel.ligents.  Pensem una mica les coses abans d’actuar.  No ens deixem portar per les posicions fàcils i immediates i, segurament, aconseguirem millors resultats en tot el que fem.  I estic pensant, sobretot, a nivell individual, en la nostra relació amb les persones, amb els amics, amb la parella, amb els fills… No caiguem en la temptació de ser estúpids, per fàcil  i cridaner que pugui resultar, perquè el mal que podem arribar a causar, fins i tot a aquells que més estimem, pot ser irreparable.

Sempre hi ha una postura intel.ligent i eficaç davant de qualsevol situació, per molt crítiques que siguin les circumstàncies, i per molt que costi veure-la, val la pena insistir fins a trobar-la, si no ens volem deixar entabanar pel fals encant de l’estupidesa.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php