Ago 272011
 

El tema de la presència del CAT a les plaques de matrícula dels cotxes comença a ser el conte de l’enfadós, que apareix de tant en tant per distreure el personal i per donar una impressió de preocupació per qüestions simbòliques i d’identitat nacional que sovint no té massa a veure amb la realitat.

El darrer capítol d’aquesta astracanada el tenim en la postura contrària a modificar les plaques de matrícula vigents, per part de l’associació de venedors espanyols de vehicles, amb un argument tan sòlid com que la presència d’identificadors territorials dificultaria la venda fora del principat per la fòbia anticatalanista que hi ha a Espanya.

A la vista d’aquest posicionament, em plantejo dues qüestions:

La primera, que l’anticatalanisme és real i que afecta la dinàmica econòmica del país.  No són fantasies nostres.

La segona, que potser el gremi de venedors està retornant les ajudes que ha rebut fins ara dels diferents governs, tots ells contraris a la modificació de les xapes (gran expressió, la de les chapas d’Aznar).

Sigui com sigui, mala peça al teler.  Seguirem carregant amb l’indentificador espanyol, tant si volem com si no, a risc de rebre la corresponent sanció, si no ho fem, per més que diguin alguns prohoms del nostre govern, que ja començo a no saber a què juguen, si no és a crear debats tan innecessaris com inútils i espectatives totalment falses, ells sabran per què-

El més curiós, però, és que fins i tot França, segurament l’estat europeu més jacobí, ha incorporat un distintiu territorial a les seves matrícules (amb tots els defectes que vulguem, però ho ha fet).  Si més no ja no ens poden dir que no es poden modificar les matrícules per mandat europeu.  Ara ja només és qüestió de respecte, però ja sabem que Espanya coixexa, i de quina manera, pel que fa a tot allò que pugui alterar mínimament la seva indissoluble unitat.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php