Ago 262011
 

Diu la dita que rectificar és de savis.  Segurament que sí, però no haver de rectificar (per haver actuact correctament) encara és més de savis.  Aquesta reflexió es pot aplicar a la gestió dels pagaments del PIRMI, perquè ara sabem que el setembre es tornarà a pagar per transferència bancària, com fins ara.

Que al PIRMI hi ha una bossa de frau significativa, no ho dubta ningú.  Que és un sistema de subsidi que pot desmotivar a l’hora de buscar feina, també ho sabem, però que aquest mes d’agost moltes persones que realment el necessiten per subsistir ho han passat molt malament, no és menys veritat;  i això és intolerable, perquè suposa jugar amb els mínims ingressos de moltes famílies realment desafavorides,  les més vulnerables en el nostre sistema social.  Errors com aquest deixen al descobert la feblesa del propi sistema o, si més no, de la seva gestió.

Aquest cas ha posat sobre la taula moltes de les incompetències que cal bandejar definitivament de la gestió pública:  dependència d’un servei de correus incompetent (especialment a l’estiu), manca d’informació per part de l’administració, poc respecte als ciutadans com a perceptors de serveis, dubtosa qualitat de bases de dades que ben segur que van costar una fortuna… i per acabar-ho de reblar, l’encàrrec a una empresa externa de la revisió del sistema.

Posar noms als governs, pràctica que va introduir el tripartit, em sembla un error enorme, perquè és una manifestació de supèrbia important i perquè facilita la crítica més corrosiva.  Si en el seu moment el suposat “govern d’entesa” sovint era una olla de grills, ara el “govern dels millors” acaba de donar una mostra d’incompetència que no mereixem, i que no ens podem permetre, com a país, si volem aconseguir, cada dia, una societat una mica millor.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php