Ago 042011
 

No som éssers aïllats.  Per bé o per mal tenim un entorn de relació social, una família… la qual cosa fa que les nostres actuacions indivuduals mai no siguin del tot individuals i que tinguin repercussions, més o menys intenses segons el cas, en tot el nostre entorn immediat.

Aquesta constatació sembla aplicable a tot menys a la imatge que projectem a les xarxes socials, lamentablement.  De tant en tant tinc la curiositat de veure els perfils de persones que conec a les xarxes i em molesta comprovar el nivell d’irresponsabilitat, quan no d’impudícia, de moltes de les fotografies que la gent és capaç de penjar a la xarxa, la finestra més gran que mai hauríem pogut imaginar i també l’única que segurament mai no podrem tancar del tot, un cop oberta.

És curiós com no tenim cap mirament a exposar-nos públicament en la nostra pitjor versió, ja sigui amb unes copes de més, ja sigui en actituds equívoques (quan no evidents) o, directament, saltant els límits del respecte, tant a l’entorn personal com a un mateix.  No ens costa gens convertir la nostra esfera més íntima en absolutament pública en un exercici suprem d’irresponsabilitat social.

Reconec que quan necessito informació sobre qualsevol persona amb qui començo una relació professional, per exemple, tinc la temptació de fer una cerca a les xarxes socials per veure, per exemple, la imatge que és capaç de projectar d’ella mateixa i, en conseqüència, les implicacions que em pot comportar entrar en el seu àmbit de relació.

Crec que és urgent una reflexió sobre com ens respectem a nosaltres mateixos i com respectem les persones a qui, si més no teòricament, volem tenir a prop, o amb les que mantenim una relació afectiva.  Després d’aquesta reflexió, ben segur que correrem a despenjar moltes de les estupideses que hem publicat a la xarxa, perquè segur que encara som capaços d’estimar-nos una mica i d’estimar, poc o molt, els nostres amics i parents.  Encara que, és clar, les imatges només són això, imatges, el reflex d’un instant de realitat i, la realitat, la nostra realitat és tota una altra cosa, oi?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php