Ago 032011
 

Diumenge passat, un miler de persones es van concentrar a Vielha en una jornada festiva i revindicativa alhora per expressar l’oposició de la ciutadania al recurs d’inconstitucionalitat interposat pel govern espanyol contra la Llei de l’occità, aprovada pel Parlament de Catalunya l’any passat.

Aquesta és la resposta necessària de la població aranesa contra aquesta nova agressió a la nostra realitat lingüística.  Malgrat tot, em temo que la concentració acabarà sent tant imprescindible com poc efectiva, perquè el govern de Madrid, mani qui mani, i el Tribunal Constitucional tenen molt clar que l’única llengua preferent a qualsevol racó del Regne d’Espanya és l’espanyol.  La resta, ja sigui el català, l’occità o el que sigui, són llengües regionals (en el sentit més pejoratiu del terme) i, per tant, secundàries respecte a la llengua comuna.

El Tribunal Constitucional ja ha dictat sentència respecte al català.  D’aquí uns mesos farà el mateix respecte a l’occità.

La involució espanyolista, aquesta mena de carajillo party casposa, avança sense aturador, i sense respecte, com ho demostra l’agressió contra la bandera asturiana que va patir un jugador de la selecció espanyola Sub-19, sense anar més lluny.  La unitat d’Espanya per damunt de tot, caigui qui caigui i peti qui peti.

Aquesta és la realitat política (no sociolingüística) en què vivim.  Cada cop tinc més clar que seguir aquí és molt mal negoci.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php