Ago 022011
 

Creu Roja ha publicat el primer estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat, que porta per títol “L’impacte de la crisi en la infància i les famílies” i la veritat és que resulta terrible, per a un país que es diu “del primer món”.

Només algunes dades per veure la magnitut del drama que estem patint, a casa nostra:  unes 140.000 persones necessiten els kits d’ajuda humanitària de Creu Roja.  El 42% d’aquestes persones no pot mantenir la llar a la temperatura adequada a l’hivern; el 65% no es pot permetre cap activitat de lleure; el 38% no pot garantir una racció de carn cada dos dies.  Si ens fixem en els infants, el 31% no tenen els llibres adequats per anar a escola, el 30% no es pot comprar unes sabatilles esportives i el 55% mai no estrena roba.

Aquesta és la realitat de milers de nens i nenes a Catalunya.  Com es pot imaginar, qualsevol retallada en el sistema de beques a menjadors escolars pot dur-los a situacions dramàtiques de dèficit alimentari.  El 33% dels fills d’aquestes famílies en fan ús, del menjador escolar, però el 25% no el pot pagar.

No hi ha dubte que l’estudi és una radiografia brutal de la missèria creixent a casa nostra; tan brutal com imprescindible de divulgar. Tan brutal que Creu Roja estudia implantar estàndards d’ajuda humanitària, a Catalunya, que fins ara només s’aplicaven a països del tercer món.  Pensem que hi ha famílies que no poden disposar d’aigua corrent per no poder pagar l’alta del comptador.

Ah!, el 40% de les famílies que necessiten aquesta ajuda són de nacionalitat espanyola.

Comença a ser molt urgent reordenar els nostres recursos i les nostres prioritats en matèria econòmica, si realment volem parlar de polítiques socials sense que ens pugin els colors, de pura vergonya.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php