Ago 062019
 

Diu la gent de Ciutadans que cal tornar a aplicar el 155 a Catalunya, ja mateix, sense esperar que passi res. Es veu que no cal que es produeixi cap delicte per detenir el delinqüent. Bé, ells parlen d’assassins i d’assassinats, de fet, per a ser exactes. Justícia preventiva? Odi, directament? O més aviat afany d’aniquilació? Ben mirat, però, res de nou, tractant-se de qui es tracta.

Una reflexió, al respecte. Si no cal que fem res perquè siguem reprimits, com en diem, d’això? estat de dret? democràcia? No em semblen els termes més adequats, francament. D’altra banda, davant d’aquesta idea de tornar a imposar el 155, sí que he d’admetre que Ciutadans pensa en tots els catalans, perquè aquesta mesura sí que afecta, i de quina manera, a tothom, independentistes i no independentistes per igual. I és que ben mirat, el que demana Ciutadans (i no oblidem que el PP, per boca de Casado, no fa tant que demanava el mateix i que Vox no s’està de demanar, fins i tot, presó preventiva per a qui calgui) no està tan lluny d’aquelles lleis pròpies del nazisme, entre altres, que condemnaven tota la família del suposats delinqüents, en previsió del que poguessin arribar a fer. Ara, si fa no fa, igual: castiguem tots els catalans, no fos cas que algú no fes bondat.

Certament, cada dia sonaria més a acudit de mal gust tot plegat, si no fos perquè ens hi va la nostra qualitat de vida, les escoles dels nostres fills, l’atenció al nostres pares, la salut, la seguretat, la llibertat i la democràcia… Però tant li fa, es veu. L’important és que quedi clar qui mana i que, com que mana, pot fer el que vulgui quan vulgui i amb qui vulgui. Curiosa interpretació de la idea de justícia. Del tot constitucional, imagino.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php