Jul 292019
 

Aquest cap de setmana vaig ensopegar amb la notícia que publicava “El Independiente de Granada”, a propòsit de la recent inauguració d’una rotonda a la localitat de Churriana; una obra amb 88.000 € de pressupost, la inauguració de la qual va congregar-hi una dotzena d’alts càrrecs polítics, que no van dubtar a posar somrients i satisfets per als mitjans.

No és cap sorpresa això de l’afluència en massa de polítics a qualsevol acte en què es pugui reivindicar la finalització de qualsevol obra pública, per petita que sigui, com ara una rotonda. Tampoc no és estranya, dit sigui de passada, la seva presència en tota mena d’actes, d’iniciativa privada fins i tot, en un intent, imagino, de fer-se d’alguna manera, també responsables o protagonistes de qualsevol iniciativa a la qual, en el millor dels casos, han dedicat quatre quartos públics. Tot sigui per una foto, somrients, al costat de qui correspongui.

Diuen que les millors coses sempre són les que es fan amb discreció. Si això és cert, i no en tinc massa dubtes al respecte, la sobreexposició mediàtica dels polítics en tota mena d’actes de presentació, inauguració, celebració, o el que sigui, és el millor indicador de la mediocritat de la seva feina, en la qual sembla que primi la foto a l’obra. D’això, sobretot a nivell municipal, en trobarem multitud de lamentables exemples. La rotonda de Churriana i l’aplec d’alts càrrecs no deixa de ser l’exemple d’una pràctica habitual i penosa. Francament, sempre he dubtat si aquesta classe de fotos juga a favor o en contra de qui s’hi posa. De moment, vista la realitat allà i aquí, si més no, els alts mandataris segueixen pensant que a favor; tot i que no sé si perquè només s’escolten el seu cor de palmers, sempre disposats a aplaudir el que calgui; un altre fenomen també habitual i més freqüent a major mediocritat política.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php