Mar 292019
 

El gran perill de les bajanades dites en públic, sobretot davant dels mitjans, és que la realitat acostuma a trigar poc a posar-les al lloc que els correspon; és a dir, al calaix de les estupideses que mai s’haurien hagut de pronunciar. Justament això és el que li ha passat al rei Felip VI, del qual reprodueixo, literalment, una gran cita per a la història, pronunciada durant la cloenda d’un congrés mundial de juristes, a Madrid, el mes passat: “no es admisible apelar a una supuesta democracia por encima del Derecho, pues sin el respeto a las leyes no existe ni convivencia ni democracia, sino inseguridad, arbitrariedad y, en definitiva, quiebra de los principios morales y cívicos de la sociedad”.

Fins aquí les paraules. Ara la realitat. Brunei començarà a aplicar les execucions per lapidació per castigar l’homosexualitat, l’adulteri, la sodomia i la violació, tant a majors d’edat com a menors. Aquesta és la llei al soldanat. Seguint el raonament del monarca espanyol, observar aquesta norma, perfectament legal al seu país, és garantia de convivència, de pervivència dels principis morals i cívics de la societat i de democràcia. L’observança de la llei, per damunt de tot.

I jo que sempre havia pensat, innocent de mi, que les lleis són només instruments en constant evolució que permeten, responent a les noves realitats, avançar cap a una societat més justa, i no la revelació gairebé divina de la veritat absoluta. El soldà de Brunei i el Rei d’Espanya. Qui ho hauria dit. Esperem que no s’encomani el model (ni el de l’un, ni el de l’altre).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php