Mar 062019
 

Diuen els mags que la clau d’un bon joc de mans és atreure l’atenció del públic cap a algun lloc concret mentre en un altre, on caldria que estigués centrada la mirada, es fa l’autèntic joc de mans i es crea la il·lusió. Amb el que portem de judici del Suprem, ja n’hem vist uns quants jocs de mans, més encertats o menys, segons l’habilitat de qui els fa. Ahir mateix vam tenir un bon exemple a càrrec d’Enric Millor.

Sentir les seves declaracions, sota jurament -no ho oblidéssim mai- és entrar en un món paral·lel, en una mena de dimensió desconeguda que poc, o gens, té a veure amb la realitat Un món amb artefactes incendiaris, violència creixent, agressions a la policia -que miraculosament, en cap cas, no van requerir atenció sanitària- i ferits inexistents, malgrat tots els informes mèdics i les imatges que els testimonien. I enmig d’aquest univers fantàstic, de sobte, apareix “la trampa del Fairy” i tota l’atenció es concentra en aquesta bajanada. Un toc d’humor absurd que tapa, com per art de màgia, una cascada de mentides i d’acusacions sense cap prova que les sustenti.

Això del Fairy em va recordar l’altre gran joc de mans de fa uns dies, el del con volador, com a argument per justificar la violència generalitzada. Un altre curiós element de distracció, no ens enganyem. A veure quants trucs més haurem de suportar d’aquí a la sentència, on potser hi haurà amagat el joc de mans definitiu.

Realment, si no fos perquè hi ha una colla de gent injustament empresonada que s’està jugant el futur durant una bona colla d’anys, tot plegat podria ser la base del guió d’una espanyolada d’aquestes que arrasen a les taquilles de cinema, amb jutges, fiscals, policies i polítics de perfil més que surrealista i absurd. Només falta algun embolic amb tints eròtics, i ja ho tindríem tot. I de tot plegat n’hem de dir justícia i estat de dret, no ho oblidéssim pas.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php