Des 012018
 

Caspa és poc.  Tota la crosta més rància i més florida de la noblesa catalana es va reunir fa ben poc en un sopar, responent a la crida de la Diputació de la Grandesa d’Espanya i Títols del Regne -sí, sí, la cosa existeix i es fa dir així-, en representació d’uns 800 títols nobiliaris que deuen formar l’encara viva i encarcarada cort de nobles.  I poca broma, que la tal Grandesa és òrgan assessor del Ministeri de Justícia.

L’objectiu de tan solemne convocatòria era només un:  demanar a la noblesa catalana que tanqui files en defensa del Rei, en tant que garant de la llibertat i la democràcia.  Déu n’hi do.  Pel que sembla, la petició va ser ben acollida per part de les entitats, diguem-ne, locals o regionals:  el Reial Cos de la Noblesa de Catalunya, o el Reial Estament de la Noblesa del Principat de Girona, sense anar més lluny.  Aquí també anem ben servits, de caspa.

Malament rai quan el Rei necessita la seva cort d’aduladors per sobreviure, i malament quan la resposta és el tancament de files, ni que sigui per sobreviure davant una hipotètica amenaça republicana.  Però així són l’Espanya i la Catalunya del Segle XXI.

Serà per afinitat fonètica, però llegint aquestes coses no he pogut evitar pensar en la “Casta diva”, de l’òpera de Bellini, en què la sacerdotessa Norma invoca la lluna i calma els ànims dels gals que volen combatre els romans, tot augurant-ne l’autodestrucció, pels seus vicis, i demanant pau.  Aquí, en canvi, és el duc de Fernández-Miranda, degà de la Diputació de la Grandesa, qui invoca la “Caspa diva” a enfrontar-se a qui calgui per defensar la lluna.  Com canvien els temps.  Però, és clar, una és art (la casta)  i l’altra un fòssil (la  caspa).  Totes dues dives i eternes.  Personalment, em quedo amb aquests gairebé nou minuts de grandíssima música, i amb el seu missatge.  Manies de qui no té títols, suposo.

YouTube Preview Image

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php