Nov 282018
 

Ahir, Josep Borrell ens va oferir una lliçó magistral de quines són les claus, segons ell, per aconseguir una unitat política, com ara la dels Estatus Units d’Amèrica:  tenir un sol idioma i matar quatre opositors.  Quatre indis, en aquest cas.  Bé, qui diu quatre, diu uns quants milions, i unes quantes cultures, i una pila de llengües i tot plegat, ja posats.

Exercici de substitució lèxica.  Proveu a trobar la paraula que resulta de substituir el substantiu de l’exemple, per aquests altres que us proposo:

Només van haver de matar quatre indis = nord-americans

Només van haver de matar quatre jueus = ?

Només van haver de matar quatre moros = ?

Només van haver de matar quatre negres = ?

Només van haver de matar quatre gitanos = ?

Només van haver de matar quatre dissidents = ?

Només van haver de matar quatre dones = ?

Només van haver de matar quatre comunistes = ?

Només van haver de matar quatre bruixes = ?

Només haurien de matar quatre catalans = ?

Efectivament.  Aquesta és la clau de la constant històrica que facilita la unitat política:  eliminar els contraris i imposar un idioma (i una cultura, i una religió, i una legislació… ja de passada).

Per cert.  Amb aquesta bajanada d’ahir, qui recorda els 30.000 € de multa que ha rebut l’excel·lentíssim senyor Borrell per l’enriquiment amb informació privilegiada, o les crides a la desinfecció de Catalunya?  Ben mirat, però, poca excel·lència ètica i intel·lectual demostra qui afirma segons què i s’aferra d’aquesta manera a un càrrec.  I qui li tolera i l’empara, ja de passada.

  One Response to “Quatre”

  1. Si, crec que ho ha fet expressament : fer coincidir aquesta declaració tan barroera amb l’imposició de la multa. Per desviar l’atenció. Lamentable.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php