Jul 132018
 

Per una vegada, i sense que serveixi de precedent, admeto que estic ben d’acord amb unes declaracions de Soraya Sáenz de Santamaria, a propòsit del pronunciament del tribunal de Slesvig-Holstein sobre l’afer Puigdemont, en les quals ha vingut a dir que, sigui com sigui, ni Catalunya és independent, ni Puigdemont és president.  De fet, encara podríem afegir que tampoc cap membre del Govern repeteix com a tal i que la por a la repressió judicial ha fet forat en importants sectors de la societat.  Per tant, èxit d’ella i dels seus.

Ben mirat, tot el que hem viscut des de fa gairebé un any només tenia un objectiu:  evitar la independència de Catalunya (i de passada, desactivar el seus líders polítics), a qualsevol preu.  És la versió contemporània del clàssic “antes roja que rota”.   I en aquest sentit, hem d’admetre que ho han fet  molt bé.  Que han fet i estan fent un ridícul jurídic internacional?  Cap problema.  Que han aplicat un nivell de repressió i de brutalitat que supera tot el que és admissible en un sistema democràtic?  Cap problema.  Que els partits que han donat suport a tot aquest procés ha són qualificats arreu d’extrema dreta?  Cap problema.  Que han sembrat la llavor de l’odi social, especialment a Espanya, per molts anys?  Cap problema.  El cas és que s’ha evitat la independència, que s’han empresonat o exiliat els líders polítics i que la por a dir, escriure, fer o cantar segons quines coses ha cuallat, perquè per molt que acabin en res, sempre faran cap al jutjat i patiran la condemna dels mitjans adeptes al règim (gairebé tots, dit sigui de passada).  Acabi com acabi tot, el mal ja està fet, i els objectius assolits.

Aquest és l’èxit i l’herència del darrer govern popular. Ho han fet bé.  Prou que en pot pressumir l’antiga vicepresidenta, d’aquesta conjura política, judicial, policial i mediàtica que ha posat en marxa amb tant d’encert.  I és que, com sempre, tot és tenir ben clar l’objectiu i estar disposat a assumir el preu a pagar.  Ells ho han fet a la perfecció.  Nosaltres no.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php