Jul 222017
 

Finalment anem sabent coses de com serà el gran acte popular de la Diada.  Novament gran concentració a Barcelona, on hi som “convidats” també tots els habitants de fora de l’àrea metropolitana, amb el nostre corresponent tram on ubicar-nos.  Nova mobilització, centenars d’autocars, milers de cotxes particulars, i tota la litúrgia que ja sabem des de fa anys.  Una més.

De tota manera, enguany tinc alguns dubtes al respecte.  El primer, què volem?  Demanar un referèndum?  No pas, perquè teòricament ja el tindrem a tocar.  Fer una demostració de força en favor del sí?  Sembla que aquesta és la idea, però honestament em demano si cal, quan la manifestació de debò, si és veritat tot el que ens anuncien, serà imminent i definitiva.  En resum, no hi veig clara la finalitat més enllà de mantenir viu l’esperit d’una tropa amant d’aquesta mena de gimcanes que venim fent cada 11 de setembre, des de fa anys i que sempre es veu que ha de ser la definitiva.  Per cert, i en el cas que d’aquí a un any tornéssim a ser allà on som (per si de cas, millor preveure tots els escenaris), proposaria de fer el cant multitudinari, en una rotllana immensa (o conjunt de rotllanes que facin goig a vista de dron)  de “L’hora dels adéus”.  I ja podeu riure, que segur que els molaria a més de quatre nostàlgics.

Un altre dubte que tinc, més pràctic, és sobre el canvi de samarreta a mitja concentració. Pot ser tot un espectacle si, tal com podem imaginar, aquell dia caurà, encara, un sol de justícia (estem parlant d’un quart de sis de la tarda) i les ombres, no ens enganyem, són les que són.  Cal complicar tant la cosa?  Segur que sí per allò de la participació de tothom, de la construcció col·lectiva i tot plegat.  De tota manera, no ho veig clar.

En fi, que som on som.  I potser ara aniria sent bon moment de recordar aquella magnífica sentència que afirma que si sempre fem el mateix, sempre aconseguirem els mateixos resultats.  Els ciutadans que no pintem gran cosa si no és realment votant, ja no tenim més marge de maniobra.   I aquesta convocatòria ho fa ben evident.  Ara, ens agradi o no, el destí és en unes altres mans.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php