Feb 172017
 

Preocupació a les altes instàncies europees per veure com regular la invasió de robots que ja ha començat i que està cridada a fer-se omnipresent a les nostres vides.  Intent lloable d’avançar-se a una realitat que, com sempre passa, anirà molt per davant dels legisladors, sempre lents.

Fa temps que miro d’imaginar, en un exercici de ficció absoluta, quines seran les ideologies, les grans tendències del pensament que orientin una mica aquest estrany i fins ara caòtic segle XXI.  I ja fa temps, també, que em volta la idea de si tot plegat no vindrà directament derivat de la tecnologia.  Ara com ara, és la tecnologia justament qui està canviant la nostra manera de viure, de relacionar-nos i, ens agradi o no, fent-nos molt més transparents del que mai no havíem estat fins ara.  En paral·lel, unes noves màquines, ells robots, sembla que han d’envair espais vitals, laborals, afectius inclús, fins ara reservats als humans, la qual cosa ha de comportar canvis i unes noves relacions socials ja no només amb altres persones o amb mascotes, com estem acostumats.  Per tant, totes aquestes transformacions no haurien de dur aparellades noves maneres de pensar, de veure el món i d’analitzar la realitat?  Em costa imaginar que no.

De moment, els legisladors miren de crear un marc legal suposadament nou, però amb això no n’hi haurà prou.  Quant trigaran a aparèixer pensadors de tota mena que ens presentin nous marcs mentals, o fins i tot  polítics, adaptats als nous temps i a la nova realitat?  Potser ja han començat a sorgir des dels racons més discrets de les grans empreses tecnològiques i ens estan fent arribar es seus missatges a través dels estris i espais que han aparegut les darreres dècades i que ja ens són imprescindibles.  Ara, els robots, cada cop més sofisticats i ben aviat companys inseparables nostres en qualsevol activitat, d’una manera que encara tot just podem intuir.  El futur és ben bé a la cantonada.  Preparem-nos per pair grans canvis en la nostra manera de viure i de pensar.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php