Feb 132017
 

Tal dia com ahir, però fa una pila d’anys (concretament el 1804), va morir Immanuel Kant, un dels filòsofs més influents en el pensament posterior.  Sempre és bo recuperar la filosofia, la mania de pensar i de reflexionar sobre tot una mica, sobre l’existència mateixa i sobre el per què de les coses.

Kant, de fet, és un pensador complex, profund, a cavall entre disciplines del coneixement tan diverses com la teologia, la lògica, les matemàtiques o la física.  Al capdavall, però, va acabar deixant-nos tres preguntes que encara avui val la pena plantejar-nos de tant en tant:  “què puc saber?”, “què he de fer?” i “què puc esperar?”.  Tota una reflexió sobre la vida mateixa que es resumeix en la gran pregunta:  “què és l’ésser humà?”.

Repesquem Kant d’una manera més fàcil de pair, a través d’algunes cites seves, que podem trobar en aquest enllaç.  Entre elles, jo en destacaria una: “veiem les coses no com són, sinó com som nosaltres”.  Bon punt de partida per començar la setmana.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php