Set 132016
 

Podeu imaginar el vicepresident Junqueras enxampat pels mossos després de provocar un accident contra un altre vehicle, circulant a més velocitat de la deguda i triplicant la taxa permesa d’alcohol en sang?  Podeu imaginar les conseqüències mediàtiques i l’escàndol que això provocaria?  Segur que ho podeu imaginar, perquè per molt menys s’han muntat ciris increïbles.  Però no cal patir, no és el cas.  Però sí que és el cas de la vicepresidenta del govern de Castella i Lleó, un més a sumar a la llista de situacions similars protagonitzades per mandataris populars.

D’acord que aquests dies, aquí, hem estat embolicats amb la Diada i tot plegat.  Entre això i la derrota del Barça, poc espai a quedat per a res més, als mitjans.  Però encara que no fos així, segur que la notícia no hauria passat d’una informació puntal i tema tancat.  Si fa no fa, el que ha passat amb la premsa espanyola, que va recollir l’incident i hi tirar terra a sobre de manera immediata, no fos cas.

I és que encara hi ha vicepresidents i vicepresidents.  I el que fan els uns no té res a veure al que fan els altres, igual com no té res a veure el tractament que es fa dels actes de cadascun d’ells.  Retornem al principi d’aquest text i imaginem l’incident de Rosa Valdeón protagonitzat per Oriol Junqueras.  A hores d’ara la fiscalia, fins i tot, estaria investigant l’origen dels diners amb què es va pagar el vehicle,  els familiars dels propietaris del concessionari on es va adquirir i, cas que fos important, la documentació corresponent, la premsa estaria jutjant si el cotxe era l’adequat per a un personatge públic o no, els seus nivells d’equipament…  Això per no parlar dels hàbits alcohòlics del pilot, el consum de medicaments (o estupefaents), etc.

Com a broma, està bé aquest exercici.  El problema és que la realitat és com és, i no és cap broma; i a casa nostra no ens podem permetre cap errada, perquè tot se’ns mirarà amb lupa i se’ns jutjarà amb contundència.  Per sort no en fem tantes com ells, ni tantes com voldrien, ni de bon tros.  També en això som diferents.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php