Nov 252015
 

Per a tots aquells que pensen -sovint jo mateix- que la política és previsible, tant com la marxa enrere de la promesa de referèndum a Catalunya de Podemos, apareix Mariano Rajoy i ens presenta la seva nova faceta de comentarista esportiu.  Sí, sí.  Més enllà de la seva coneguda afició a llegir la premsa esportiva de bon matí per estar al cas del que passa al món o del seu madridisme visceral, ara sabem que també és capaç de posar.se a fer de periodista futbolístic.

La cosa passarà avui mateix, amb motiu del partits de Champions que jugaran tres equips espanyols.  Acabats els partits, participarà en el programa tertúlia posterior on, dit sigui de passada, ja hi han participat Iglesias i Rivera.  Deu ser cosa de la nova política, que en diuen.

Ja sabem que els platós de televisió i els estudis de ràdio són els moderns faristols parlamentaris, no ens enganyem.  Allà es consagren els actuals oradors, revestits de tertulians.  I ens eis creiem.  Ara, Rajoy, fa un pas més i entra ja a fer de comentarista esportiu.  Suposo que la crònica taurina és qüestió de temps.  De fet, tot plegat no passaria d’una estupidesa més marca Espanya si no fos que ens trobem en el moment que ens trobem, especialment amb unes eleccions espanyoles a la cantonada.  En aquest context, que el president decideixi anar al futbol passant de la realitat del país que teòricament governa no és nou, ja ho va fer en plena intervenció econòmica espanyola, per anar a veure un partit de la selecció.  El que sí que és nou és que paral.lelament, defugi anar a un debat a quatre amb altres candidats a la presidència i delegui aquesta funció en la vicepresidenta.  Cert que no és candidata, però segur que sap millor què dir sobre la política del govern, que no pas el president.  Atenció al “Polònia” de demà, perquè els han donat el gag mig fet.

Això és Espanya.  Podeu arribar a imaginar què passaria si el president Mas es dediqués a comentar partits de futbol per la ràdio i eludís un debat electoral amb la resta de caps sense motiu?  Doncs això. Però com que no és Mas sinó Rajoy, no passa res.  Ans al contrari, llegiu la premsa de demà, que segur que vindrà farcida de lloances i adulacions.  Decididament, Rajoy no defrauda mai a qui demana iniciatives estrafolàries.  Política de debò ja és una altra cosa.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php