Oct 312014
 

Crits i bronca per part de convidats al Parlament, expulsió de la sala, més crits,  gestos feixistes i comunicat de condemna de la majoria parlamentària.  Aquesta podria ser, de manera esquemàtica, de la seqüència dels deplorables fets que es van viure dimecres al Parlament de Catalunya.  Bé, no exactament, perquè ni PP ni Ciutadans no van voler condemnar explícitament l’exhibició de gestos feixistes.

D’una banda, el PP es nega a assumir responsabilitat sobre actes individuals, com aquests.  Aquesta és la seva posició oficial per no condemnar actituds feixistes.  Potser caldria recordar que el que es demanava era la condemna d’uns fets, no la corresponsabilitat d’aquests fets, encara que aquells que van provocar els aldarulls fossin convidats seus.

Per una altra banda, Ciutadans, a través de Twitter, condemnava tota actitud antidemocràtica.  Hem d’entendre que la salutació braç enlaire la consideren democràtica?  Atès que no han volgut condemnar explícitament aquest fet, i seguint el seu propi raonament, hem d’entendre que sí.

No és nova la connivència de PP i Ciutadans, entre altres, amb discursos, actituds i gestos feixistes, però és difícil trobar un posicionament més clar que el que ens ocupa.  I és que el feixime, a Espanya, encara es veu com una etapa històrica entre la república i la monarquia, i no gran cosa més.

De tota manera, el que considero més greu és l’intent sistemàtic de PP i Ciutadans de portar al nostre Parlament actituds d’enfrontament i de provocació constant habituals a Madrid, per exemple.  La sort és que no se’n surten.  I és que aquí encara sabem fer les coses d’una altra manera, molt més civilitzada, pacífica i realment democràtica.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php