Jul 232014
 

De què serveix un organisme internacional?  De què serveix quan és capaç de no actuar -ni tant sols respondre amb un mínim de dignitat- davant de situacions com la de l’antiga Iugoslàvia, de les massacres a l’Àfrica, o de l’extermini de palestins d’aquestes darreres setmanes (600 morts en 15 dies)?  De què serveix quan es pot atacar un avió civil, carregat de ciutadans europeus, i els organismes europeus callen?  On són tots aquells grans demòcrates que fa quatre dies s’omplien la boca en campanya per guanyar una bona butaca a Estrasburg o a Brusel.les?

Són massa preguntes les que em vaig fent aquests darrers dies sobre la utilitat real de tants organismes internacionals, de tants alts funcionaris i de tants i tants diners esmerçats, teòricament, a garantir un món més just, on no tinguin lloc situacions com les que van tenir lloc ara fa gairebé setanta anys.

Potser és que el model de societat que va deixar la Segona Guerra Mundial ja no serveix.  A la vista de la realitat, és evident que no serveix.  O serà que aquest ordre polític universal que es prometia ha estat, com acostuma a passar a qualsevol nivell, un refugi per a jubilats i insolvents que els partits de cada país es treuen de sobre, a canvi d’un salari immoral i d’una obediència cega a aquells que realment manen.

No tinc ni idea d’on vindran les respostes, perquè el panorama ideològic, a nivell mundial, fa dècades que és un desert, però del que no tinc cap dubte és que la malaltia és molt greu.  Tant com permetre la impunitat d’un atac militar a un avió civil o l’assassinat sistemàtic de civils (especialment nens) per part de l’exèrcit israelià.

Realment els responsables polítics de tots els organismes internacionals poden dormir tranquils?  Doncs es veu que sí.  I nosaltres els seguim pagant els llençols.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php