Jun 112014
 

Seguim amb mal peu.  Això del relleu a la corona no acaba de trobar el punt, ni la manera, ni les formes, ni res de res.  De fet, va camí de ser un espectacle llastimós, propi d’una monarquia que no sap on és ni on va.

D’una banda tenim un bon sector del partit del govern que veu que tot el que està previst per a l’assumpció al tro de Felip VI és poca cosa.  Sembla que volen més llustre, més convidats, més passejada del nou monarca pels carrers de la vila i cort.  Volen una coronació com cal, i no només una mena d’acte administratiu culminat amb desfilada militar (que no falti, sobretot).

D’altra banda, s’està preparant un desplegament policial desproporcionat.   De qui tenen tanta por?  Que no havíem quedat que era un acte senzill?  Que no havíem quedat que no hi ha tota la colla de caps d’estat estrangers?  Per què, doncs, aquest desplegament?   Per protegir el monarca, el Govern i les Corts?  Decididament, excessiu.

Però Espanya ja les té, aquestes coses.  Mai no acaba de trobar la justa mesura.  O es passa de frenada -com ara amb tota la tropa policial-, o es queda curta, tal com denuncien alguns.  I enmig de tot, la gran pregunta:  prendrà possessió Felip VI vestit de militar?  El detall no és menor, però pot ser molt “Marca España“, a major glòria dels seus avantpassats.  No oblidem que ve d’on ve i que es diu com es diu.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php